mandag 25. juli 2011

Solbær røre til morgenyoghurten

Vi spiser ikke syltetøy her i huset, men jeg spiser en god håndfull bær hver morgen i frokosten min. Siden vi er så heldig å ha to unge solbærtrær i hagen (import fra bestefar sin hage på Snåsa) så fikk vi mulighet til litt matauke i år. I fjor høstet jeg for første gang av trærne og fikk 5 dl bær. I år var det Susanne sin tur å plukke, og hun fikk ca. 1 liter.
Jeg rørte bærene litt i foodprosessoren sammen med sunt søtstoff:
Bjørkesøt, sukrin og agavesirup i tillegg til
vaniljepulver, chiafrø og en håndfull bringebær jeg hadde stående.
Jeg lot glassene stå fremme en stund sånn at søtstoffet skulle få mulighet til å "smelte" inn i røren. Det smakte i alle fall himmelsk, og kan anbefales fremfor å koke syltetøyet og miste mange næringsstoffer. Jeg setter glassene i fryseren, og når jeg tar dem opp holder de seg fint i kjøleskap de 4-5 dagene det tar meg å tømme dem.
Antrioksidantbombe: solbær og chiafrø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar