tirsdag 18. oktober 2011

En smak av Italia: Bakte grønnsaker med trøffelsaus

En av mange små lekkerbiskener som kom med hjem i kofferten
En stor glede ved å komme hjem fra ferie, er at som oftest er kofferten min full av smaker, dufter og stemninger. Denne gangen hadde vi med oss blant annet Tartufi olje, som vi plukket ut i en liten delikatesse forretning i vakre Arezzo. Tortellini med trøffelfyll er favoritten til Sondre, og alle menyer ble gransket grundig på leiting etter nettopp dette. I dag forsøkte jeg å lage saus til bakte grønnsaker, og fikk M+ av Sondre for sausen.
Om du får tak i en flaske med de deilige dråpene, så lager du saus sånn:
1/2 løk hakket
2 fedd hvitløk hakket
1 håndfull Porcini (tørket sopp) legges i kokende vann i 1/2 time
1/2 boks kremfløte
1 ss Creme Fraiche
salt og pepper
Stek forsiktig løk i godt smør eller cocosolje. Legg soppen i det kokende vannet og la stå. Ha løk, sopp (med vannet) og fløte i en panne og kok inn fløten til den begynner å tykne. Ha alt over i foodprosessoren og kjør til en fin masse. Denne trenger du ikke å sile. Tilbake i pannen med godsakene og ha i CF. Smak til med salt og pepper.
Bak grønnsaker i ovnen i en ildfast form med lokk. De jeg brukte i dag var:
3 gulrøtter
1 søtpotet
1 løk
2 fedd hvitløk
4 jordskokker
litt raspet ingefær
Hell over god olivenolje og ha på salt & pepper. Bakes tilsammen 30 minutter, ta av lokket halvveis, og rør litt rundt. 
Terrassebordet er flyttet inn på kjøkkenet og er fylt med smaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar