tirsdag 8. mai 2012

Meat free monday: Rødbetbiffer med soppsaus og grønnsaker

Rødbetbiffer med soppsaus
De fleste middager hos de fleste familier er bygget opp rundt kjøtt/fisk, poteter/ris/pasta, og (evt.) grønnsaker. Når en kutter ut den første delen går det en stund før en blir vant med å tenke grønnsaken som hovedaktør på tallerkenen.
Denne retten er en fin "overgangsrett". Rødbetene er "biffen", en soppsaus med masse fløte gir god metthetsfølelse mens dampede gulrotstaver og brokoli fyller tallerkenen helt opp.
Dette smaker godt og du blir god og mett. Jeg tipper også at du ikke savner kjøttet.
Rødbeter skrelles (bruk latexhansker), deles i 5 mm. tykke skiver og kokes i 30 minutter
Til soppsausen: Skjær soppen i skiver og stek den. Ha i litt smør og stek 3 hvitløksfedd og 2 hakkede sjalottløk. Ha alt sammen i foodprosessoren sammen med en stor neve hakket spinat. Spe med en hel kartong  fløte. Ha så det hele i en kjele og la det småkoke en liten stund. Husk å smak til med salt og pepper.
Damp gulrotstaver og brokoli lett, det skal være litt å tygge i. Dander etter beste evne, og kos deg med et næringsrikt og mettende måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar